2011. január 23., vasárnap

Előszó

http://img.emol40.elmercurio.com/2010/06/20/File_2010620193455.jpg

Eljön egy pont az életünkben, amikor hivatalosan felnőtté válunk. Elég idősek leszünk, hogy szavazzunk, igyunk és más felnőttes dolgokban vegyünk részt. Hirtelen elvárják, hogy felelősségteljesek legyünk. Komolyak, felnőttek. Megnövünk, megöregszünk, de felnövünk-e valaha is? Valahogy felnövünk, családunk lesz, férjhez megyünk, elválunk, de többnyire ugyanazok a problémáink, mint tizenöt évesen. Mindegy, mennyit növünk vagy öregszünk, akkor is örökké botladozunk, örökké keresgélünk.. 

Megéri élni ha nem bulizhatunk, ha csak ülünk és bámuljuk a koszos szobánk falát, arra várva, hogy mikor töri be valamelyik eszement haverunk az ablakot, hogy így mi kiszabadulhassunk a börtönünkből.  Rögeszménké vált a tömeg, nem tudunk nélkülük élni.  A zene minden unalmas, hétköznapi éjszakán átjárja a testünket, halljuk amit senki más.  Folyamatos pörgésben élünk.  Pedig nem..  Nem szedünk semmit!  Esküszünk!  Hiába pampogjuk az ősöknek " A bulik segítenek megérteni az életet..  Ott jó emberekkel, a barátainkkal lehetünk együtt! "  Nem számít.  Nem érdekli őket.  Állandóan csak a jót, a szépet keresik bennünk és nem jönnek rá, hogy ez már rég kihalt.  Már nem parancsol nekünk senki, csak a józan eszünk, ami olykor a rossz irányba vezet bennünket.  Nem tanulunk belőlük!  Miért is tennénk?  Csak sodródunk az árral és valahol kikötünk.  Legyen az akár a vég..
 

Amanda mindig is jó kislány volt.  Imádta a csendet, szeretett elmerülni egy beszélgetésben.  Koravénnek állította be magát már tizenhárom évesen, mikor még azt sem tudta igazán mi az élet.  Szüleinek nem lehetett rá panaszuk, persze így is nevelték.  Egykeként mindene megvolt, de mégsem lett fellengzős, az esze a helyén volt.  S használta is, amikor csak szüksége volt rá..  Biztos volt benne, hogy nem marad egyedül, hisz több barátot tudhatott a maga mögött.  Courtney és Maddie Freelovet akikkel minden este kibeszélték a környék legjobb facér pasijait.  Szépek és ártatlanok voltak.  Hiába lépték át a bűvös tizenkettőt, a báj, ami születésüktől meg volt bennük még mindig észlelhető volt.  Bár már sokkal nőiesebbek és ezzel érettebbé váltak.  Szerettek élni, pont akkor ez volt a lényeg..



2 évvel később (15 évesen)
A lányok barátságához csatlakozott három ember.  Chris Allnatt, Mark Hell és Alexandra Genf társaságával egészültek ki, így egy bandát alkottak.  A kislányos bájt felváltotta a nőies külső.  A hasznos beszélgetéseket, az éjszakába nyúló bulizások.  Amanda érdekes kifogásokkal bújt ki alóluk, mert úgy volt vele ő ennél érettebb és hát a szülői jóindulat is befolyásolta.  Tudta, hogy ha jóban van az ősökkel, akkor később többet elérhet.  A barátai kezdték megelégelni Amanda kisasszony örökös kifogásait és, hogy soha nem jön el szórakozni.  Egy unalmas hétvégén a barátai meglátogatták és discoba hívták  -   Amy hezitált  -  Amire nem számított, hogy a szülei beleegyeztek, hisz szerették volna ha a lányuk jól érzi magát.  Bíztak benne, ez volt a kulcs.  Attól az éjszakától kezdve Amy, mintha kicserélődött volna.  Átadta a testét a mámornak és hagyta magát sodródni az árral..


Nos, ez volt a kis előszó.  Innentől kezdve E/ 1. személyben olvashatjátok a történetet.  Körülbelül 10 - 15 fejezet lesz.  Sajnos, nem lehet folytatása..  Ha tetszett ír kommentet. 10 után friss!
Csók: Smiley

11 megjegyzés:

AliceC írta...

Szia!

Itt vagyok, hogy kommizzak Neked. Tegnap óta ez a történet jár a fejemben. Először teljesen elragadott, hogy ez milyen fontos - mármint az ügy. De aztán ma reggel az jutott eszembe, hogy azért ez a fajta diszkóbaleset nem olyan gyakori. Mármint nem minden bulira engednek be 2500-3000 embert, és tapossák össze egymást. Eddig - a West Balkán óta - nem volt ilyen, viszont rengetegen haltak meg másfajta diszkóbalesetekben, lásd:
- drog túladagolás
- megerőszakolás
- ittas vezetés
- alkohol mérgezés
- elkábítás
stb. Úgy gondolom, ezek gyakoribbak, és ezeknek sokkal nagyobb a veszélyük, mint annak, hogy széttaposnak. Mármint, ha ez lesz a sztoridban, mert úgy látom eléggé erre hajlik. Ha így is marad, akkor is olvasni foglak, mert szép az üzenet.
A másik ami feltűnt, hogy burkoltan komment határt csináltál. Szerintem az elején még nem kéne, hiszen még nincs annyi olvasód és csalódás érhet. Először még csináld a cél nemessége miatt, utána pedig bevezetheted, ha szükségednek látod. Az előszónál még meg kéne hagynod, hogy mennyire aktívak az olvasók - bár lehet csak én látom így.
Az írásról:
Vannak nagyon szép, kifinomult mondataid. A kislányos báj leírása különösen tetszett, nagyon értékes mondat volt.
Viszont sok helyen kiestem a sztoriból, mert egyik pillanatról a másikra váltottál a helyszínek között, és sok lényeges eseményt lezártál egy mondattal. Most pl a végén bedrogozta magát? Vagy mit csinált? Picikét részletesebben leírhattad volna, ismertethetted volna a szereplőket - itt nem Amy-re célzok hanem az új haverokra. Hiszen ez nem egy történet bemutató, hanem egy előszó. Kicsit hosszabban leírhattad volna, mert meg van hozzá az ügyességed.
Tehetséges vagy, ez megmutatkozott. Kíváncsian várom a folytatást!
Eredményes szerkesztést, szép napot, puszi:

Alice

Smiley írta...

Szia Alice!
Köszönöm szépen, hogy írtál és szerintem teljes mértékben igazad van. Ezért is veszem le most az elején 5-re a komment határt. Hisz, egyébként sem ez a fontos! Megfogadom amiket tanácsoltál, mert nagyra tartalak ilyen szempontból. Csak azért tettem ezt hozzá, mert lehet ha más írta volna akkor nem így értelmezem.
Puszi :)

Mercédesz írta...

Szia!

Nagyon örülök, hogy valakinek eszébe jutott erről az esetről is írni. Nagyon teszik a blog és a történet is. Sok mondani valója van. Igazából most nem is tudom, hogy mit írjak, mert csak annyi jut az eszembe, hogy nagyon jó és nagyon tetszik. :D
Mindenképp olvasni foglak. Benne lennél egy linkcserébe? És elmondanád a véleményedet az én törimről? Előre is köszi.

Merci

http://carolinebrianaelete.blogspot.com

Puszmó írta...

Szia. Hogy őszinte legyek, elég vegyes érzelmekkel telve olvastam el az Előszót. Nagyon tetszik, hogy ilyen szomorú, és sajnálatos dolog mellett állsz ki, viszont sztem sem a taposós dolog felé kellene hajlanod. Sokkal gyakrabbak a késelések, verekedések, alkoholmérgezés, drogtúladagolás. Véleményem szerint ezekre a dolgokra kellene koncentrálnod. Nem megbántásként írtam, ez csak a saját véleményem. Ha tanácsolhatok vmit, akkor a továbbiakban olvasd át a fejezeteket, mielőtt felteszed őket. Csak az apróbb pontatlanságok elkerülése miatt. Engem az elkövetkezendő fejezetekben érdekelnének Amanda barátai, gondolataik is. Így mindkét oldalról betekintést nyerhetnénk a kialakult helyzetekbe. Persze ez is csak 1 tanács, a végső döntést úgyis te hozod meg :) Én a tragédia bekövetkezte után a szülők szemszögét is szívesen olvasnám. Elvégre minden ember másként gondolkozik, és akármit is mutat a külvilág felé, nem mindig az lakozik benne. De ez is csak 1 felvetés. Mára sztem már eleged van a felvetéseimből :D Szóval további sok sikert kívánok. Puszi (K)

ΘиәGirl írta...

Szia!

Jó, hogy ilyenről írsz:) Persze egyet kell értenem azzal is, hogy nem mindig történnek meg az ilyenek, de hát jobb félni, mint megijedni. Sajnos az emberek csak akkor reagálnak, ha már kész a baj... Remélem sikerül elérned ezzel valamit:D
Sok sikert hozzá! Hajrá!

OneGirl

Candee Brandon írta...

Szia!
Örülök a hívásodnak, elnézést a késői reakcióm miatt!

Nagyon tetszik, hogy van végre valaki aki ilyenről is tud írni!

Sok munka lesz vele, hiszen ez egy komoly téma. Személy szerint úgy gondolom nagyon sokan olvasnak majd és sokakat érdeke lesz ez a "történet".
Manapság nem egyszer hallani azt, hogy valaki diszkóbaleset áldozatává vált. Sajnálatos módon az ilyen eseteket nem lehet elkerülni. Szomorú dolog. N

agyon reménykedem abban, hogy rengeteg hozzászólásod/követőd lesz, s le tudod írni ezeket a problémákat, mert ha látja a világ, igenis foglalkozol a témával teljesen máshogy állnak majd a bulizáshoz!

Azt mondom ne add fel, a prológus teljesen átjött. :)

Sok sikert és ihletet kívánok!

Cand.

Névtelen írta...

Szia!
A történet teljesen megfogott, és nagyon nagyra értékelem, hogy te pont ezt a témát választottad. :)

Szörnyű, ami a lányokkal történt a West Balkánon, és átérzem, amit te érzel.

Biztos, hogy olvasni foglak, és ha nem haragszol, kiteszem a blogjaimra a bannered, hogy több ember is átérezze a dolog lényegét.


Sok szerencsét az íráshoz!
Puszi, Bree Swan.

fanci írta...

Szia!
Nagyon szép dolog erről írni.
Én 1000% hogy olvasni fogom.
Amúgy is tetszik az írás stilusod :D
Sok sikert.

mercedesz írta...

Szia!
Nagyon örülök,hogy valaki foglalkozik a történtekkel!Maga a történet nagyon megfogott és várom a fojtatást!
Siess,kérlek!
puszi
*babey vampire*

Dorka írta...

Szia!!
Nagyon tetszik az történeted! :) Főleg a téma miatt, de az ahogyan leirod az sem semmi xD.
Mindenképpen bennem egy újabb olvasóra tettél szert :D.
Ha van kedved légyszi nézz be hozzám is és dobj meg egy véleményfélével. (:
vamp-wolf.blogspot.com

H. Cs írta...

Szia! Ha jól látom ez a 10. komi.:) Jöhet a friss! Iszonyatosan izgalmasnak tűnik a történet, várom a folytatást. És ha esetleg érdekelne az én blogom is örülnék ha benéznél.:) Sőt még egy linkcserében is bennelennék.:D <3